Förberedelser

publicerat i Allmänt, Mamman Anna;
Just nu pågår förberedelser inför både advent och weekend. Eftersom vi är borta hela helgen vill man ju såklart komma hem till ett hem som är adventsfint. Likaså skall väskor packas och för barnen som åker till mormor och morfar. Jag och maken konstaterade våra olikheter där. Jag vill packa och göra klart i god tid, annars blir jag stressad. Maken vill nog helst packa i samma stund som planet lyfter, annars blir han stressad. Obegripligt för mig, men olikheter är ju bara att acceptera!
Såhär får årets adventsljusstake se ut hos oss! En idé jag snodde från Trendenser och gjorde till min egen variant!

I övrigt har jag tyckt lite synd om mig själv i ett par dagar, trots att det givetvis är självförvållat. Jag lider av tandläkarskräck. Jag får smått panik och blir jättenervös. Inte för att det skall göra ont (jag tar så mycket bedövning jag bara får), men för att jag tycker det är enormt obehagligt bara! I helgen fick jag givetvis tandvärk. I 5-6 år har jag hållit mig undan sen sist, och det är ju såklart inte bra. Med skämskudden på gick jag dit och fick konstaterat att antingen försöker vi på en rotfyllning som har låga odds för att lyckas och kommer kosta mycket eller dra ut eländet. Det blev det senare.
Lärdom av detta (som jag förvisso redan visste) är ju att gå på regelbundna besök. Ny tid är bokad och jag längtar inte...